Jump to content
bonne

Kød

Recommended Posts

Med al den (evigt) aktuelle debat der er omkring kødkvaliteten (eller den manglende ditto)... hvor kan I så anbefale at købe kød i Malmö. Jeg kan forstå at svenskerne har nøjagtigt de samme problemer som vi har i DK - men måske er der steder, hvor der er nogle mindre rådne kar i branchen her i SE? vh, Lars.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Med al den (evigt) aktuelle debat der er omkring kødkvaliteten (eller den manglende ditto)... hvor kan I så anbefale at købe kød i Malmö. Jeg kan forstå at svenskerne har nøjagtigt de samme problemer som vi har i DK - men måske er der steder, hvor der er nogle mindre rådne kar i branchen her i SE? vh, Lars.
For at minimere risikoen for ubehagelige smags oplevelser og mad forgiftning så køb oksekød og køb så store klumper så muligt. Oksekød modnes langsommere og de store stykker kød er som regel først i oparbejdningskæden :) Det er altså hvis du køber billigt eller engros. Men ellers vil jeg tro at en økologisk slagter måske vil være lidt mere påpasselig med sine varer :)

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Køb af kød er altid en tillidssag, alle svindler vist lidt med datomærkningen - mere eller mindre. Jo større stykker du køber, jo bedre - sådan generelt. Husk lige "kød kæden" i supermarkeder Første var det flæskesteg, så kotteletter, så småkød, så hakket kød og derefter medister. Tilsidst sælges det som lune retter i Delikatessen - lidt lækkert til weekenden? Velbekomme!! Thage

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Første var det flæskesteg, så kotteletter, så småkød, så hakket kød og derefter medister. Tilsidst sælges det som lune retter i Delikatessen - lidt lækkert til weekenden? Velbekomme!! Thage
Rolig nu! Vi er ingen der er døde endnu...

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Med al den (evigt) aktuelle debat der er omkring kødkvaliteten (eller den manglende ditto)... hvor kan I så anbefale at købe kød i Malmö. Jeg kan forstå at svenskerne har nøjagtigt de samme problemer som vi har i DK - men måske er der steder, hvor der er nogle mindre rådne kar i branchen her i SE? vh, Lars.
Efter alle disse skandaler (som sikker altid har være der, men bare ikke synlig for mig) overvejer jeg at begynde at handle kød steder hvor de ikke har egen slagter, for så har du jo netop ikke logistikken til ompakning. Problemet med dette er bare at så er jeg nødt til at acceptere eks. Nettos 'gas-vaccumpakket' kød, men sådan er der jo så meget.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Grosist eller slagteri kød Jeg er helt enig med Sune, ydermere er der den fordel ved at købe kød i butikker uden egen slagter at kødet kommer fra grosist eller slagteri, disse har en helt anden form for veterinær kontrol, slagterierne har endda veterinærer tilknyttet som altså er der hele tiden

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Jeg er helt enig med Sune' date=' ydermere er der den fordel ved at købe kød i butikker uden egen slagter at kødet kommer fra grosist eller slagteri, disse har en helt anden form for veterinær kontrol, slagterierne har endda veterinærer tilknyttet som altså er der hele tiden[/quote'] Og så alligevel ikke, for der har været tilfælde om at man har ommarkeret nogle store stykker kød som har ligget på frost for længe. Bare tag sagen fra DK for nogle år siden hvor han havde specialiseret sig i at sælge kød der var ovre udløbsdatoen ;)

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Rolig nu! Vi er ingen der er døde endnu...
Nej det er muligt - men det fusk er da simpelthen så ulækkert - FØJ. Vi køber i Malmborg - ofte - ved ikke om de også fusker - det kan godt være. Men overvejer da andre alternative

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Vi køber det meste af vores kød i City Gross. Synes altid vi kommer hjem med godt god. Deres udvalg af økologisk kød er dog ikke så stort som vi kunne ønske. Købte for nogle uger siden en økologisk fransyska, det var det bedste kød vi længe har fået.....virkelig mørt og lækkert :)

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Jeg køber kød her: http://www.markoschark.se Super billigt og samtidig rigtigt godt kød. Jeg har aldrig oplevet noget galt med kødet.
Jeg skal ikke have noget der i hvert fald... ¤ http://sydsvenskan.se/malmo/article373191/Korvtillverkning-stoppas-efter-hundbajsfynd.html ¤ http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3421683.ab

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

jeg köber 1/4 ko ad gangen af en lokal landmand 40-50kg blandet hvoraf 10kg er hakket resten er större klumper så man selv skal skäre böffer og stege ud af det .. ökologisk 900sek og det er slagtet samme dag... det kan anbefales at snakke lidt med diverse landmänd og aftale at de ringer når der er "nödslagtninger" og evt et par jägere ... gir 45sek pr kg for rådyr og det samme for vildsvin

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
jeg köber 1/4 ko ad gangen af en lokal landmand 40-50kg blandet hvoraf 10kg er hakket resten er större klumper så man selv skal skäre böffer og stege ud af det .. ökologisk 900sek og det er slagtet samme dag... det kan anbefales at snakke lidt med diverse landmänd og aftale at de ringer når der er "nödslagtninger" og evt et par jägere ... gir 45sek pr kg for rådyr og det samme for vildsvin
Under 20 sek. kiloet, det nægter jeg sku at tro på. Eller så er det nogle gamle malkekoer, og selvdøde dyr, der ryger ud der. Køber selv alt mit kød i dk. hos en privat. Økologisk hereford, slagtet på slagteri, dyrlægekontrolleret og udstykket. 55dkr. kg.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Under 20 sek. kiloet, det nægter jeg sku at tro på. Eller så er det nogle gamle malkekoer, og selvdøde dyr, der ryger ud der. Køber selv alt mit kød i dk. hos en privat. Økologisk hereford, slagtet på slagteri, dyrlægekontrolleret og udstykket. 55dkr. kg.
nägt alt det du vil.. ikke desto mindre bugner min fryser af köd som er köbt der og nej det er ikke gamle malkeköer det er superläkkert mört saftigt köd.. som sagt er det nödslagtninger hvis feks et dyr har bräkket benet .. men aldrig syge dyr

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Nu med al den snak om kødklister i Danmark og manglende snak om dette i SE, tror jeg, at jeg (hvis DK undgår kødklisteret) udelukkende køber kød i DK. Det er i mine øjne fuldstændigt at gå den forkerte vej mht. fødevarekvalitet. Man fokuserer så meget på om selve limet er farligt eller ej - det mener jeg er totalt lige meget. Bliver det accepteret lime restkød sammen, er det blot endnu en måde for forhandlerne/producenterne at fuske - og det bliver endnu sværere for os som forbrugere at holde rede på op og ned. Fatter slet ikke at regeringen går ind for dette. Ganske ulækkert. Vh, Lars.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Hvis kødklister bliver godkendt i Sverige, så er det også godkendt i Danmark da det er en EU-godkendelse...... Så vidt jeg har hørt går regeringen i Danmark ind for at mærke kødet hvis klisteret bliver godkendt i EU

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Hvis kødklister bliver godkendt i Sverige, så er det også godkendt i Danmark da det er en EU-godkendelse...... Så vidt jeg har hørt går regeringen i Danmark ind for at mærke kødet hvis klisteret bliver godkendt i EU
Det er jo ikke nok - for det første kan der snydes med mærkningen. Desuden kan det jo være svært med mærkninger på færdigtilberedt mad - kantiner, restauranter osv. Det bliver fuldtstændigt udvandet. Vh, Lars.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Nu med al den snak om kødklister i Danmark og manglende snak om dette i SE, tror jeg, at jeg (hvis DK undgår kødklisteret) udelukkende køber kød i DK. Det er i mine øjne fuldstændigt at gå den forkerte vej mht. fødevarekvalitet. Man fokuserer så meget på om selve limet er farligt eller ej - det mener jeg er totalt lige meget. Bliver det accepteret lime restkød sammen, er det blot endnu en måde for forhandlerne/producenterne at fuske - og det bliver endnu sværere for os som forbrugere at holde rede på op og ned. Fatter slet ikke at regeringen går ind for dette. Ganske ulækkert. Vh, Lars.
Det er en EU lov, og kødet ender også i de danske kølediske.....så kan de danske politikere hyle og skrige, resultatet vil bare være at vi står dårligere i andre sager i EU.....kødet komme uanset hvad vi mener... International handel er en mærkelig størrelse, det er ofte svært at holde nogle vare ude af EU, hvis de ikke beviseligt er "farligt" for forbrugerne. Det næste der kan risikere at komme er klorvasket kylling. Hvis der er nogen af jer der har spist kylling på en restaurant i USA er der meget stor sandsynlighed for at den har været klorvasket.... Alle disse ting er jo ubehagelige, men skyldes at DK har en interesse i at sælge B&O og sverige skal sælge deres biler i hele verden, det resultere i at vi ikke kan forhindre denne type produkter. Eneste vej ud af det er mærkning og så lade det være op til forbrugerne, men jeg er ret sikker på at der er et stort marked for disse typer produkter, især i nordeuropa, hvor discount forbrugerne lever i bedste velgående....:fight:

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Eneste vej ud af det er mærkning og så lade det være op til forbrugerne, men jeg er ret sikker på at der er et stort marked for disse typer produkter, især i nordeuropa, hvor discount forbrugerne lever i bedste velgående....:fight:
Yrdk og awdrkk... (eller hvordan man nu staver til det) Vh, Lars.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Krav i DK Jeg har en veninde der er dyrlæge. Hun arbejder på levnedmiddel kontrollen i Sverige. Og der er de sure. Der er nemlig ikke samme kontrol på kød fra Dk til S, som der er fra andre lande til S. Og da DK ikke har samme krav til kød som S kan der komme noget til S af dårligere kvalitet. Så...

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Kølerum ? Med alt den snak om kødklister, og de nuværende problemer med pumpning, marinader o.s.v. så lyder michael K's metode rigtig god. Det er ikke så relevant for mig endnu (bor i lejlighed og skal først kikke efter hus om ca 2 år), men det stopper mig nu ikke i at være nysgerrig. Såvidt jeg kan se bliver dette kød leveret med det samme (dvs uden de 8-21 dages modning). Så hvad vil et lille udhus koster at ombygge til kølerum til modning af kød ?. Det skal jo nok ikke bruges altid, så elregningen bliver nok overskuelig. Eller tager man bare fat i en slagter og høre om han vil modne kødet og skære der ud for en ?.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Tilføj...