larsk 14 Anmeld indhold Skrevet August 9, 2009 Jeg fandt det ikke i coop, og når man søger svenske opskrifter med rabarber på nettet advarer de mod oxalsyren, men ingen skriver om nonoxal eller tilsvarende. Er det ikke brugt i se? Citér Del dette indlæg Link til indlæg Del på andre sites
EBL 11 Anmeld indhold Besvaret August 9, 2009 Er det ikke brugt i se? Jo det MÅ det være almindeligt udbredt i Sverige, da man jo bruger nonoxal (kalciumklorid [E511]) når man skal lave hjemmebrænderi Spørgsmålet er bare hvad det hedder og hvor det købes og det ved jeg desværre ikke. Citér Del dette indlæg Link til indlæg Del på andre sites
Mohlin 11 Anmeld indhold Besvaret August 10, 2009 Varför ska du använda det nödvändigtvis? Om oxalsyra står det "Det talas ibland om det giftiga ämnet oxalsyra i samband med rabarber. Alla rabarbersorter innehåller detta, men syran finns framförallt i bladen vilka mycket sällan används. Syrahalten blir högre framåt sensommaren, så vill man vara försiktig är det bättre att skörda dem tidigare under sommaren, eller alternativt använda den nya framodlade sortens rabarber som är fattiga på oxalsyra. " Citér Del dette indlæg Link til indlæg Del på andre sites
larsk 14 Anmeld indhold Besvaret August 11, 2009 Varför ska du använda det nödvändigtvis? Dels fordi jeg er vandt til at bruge det fra dk og ikke bryder mig om følelsen i tandemaljen, når man spiser noget med højt indhold af oxalsyre, og dels fordi jeg ikke kender mine rabarber, de var bare i haven, og jeg ved derfor intet om syreindholdet, men vil nødigt overraskes på den kedelige måde. Jo det MÅ det være almindeligt udbredt i Sverige' date=' da man jo bruger nonoxal (kalciumklorid [E511']) når man skal lave hjemmebrænderi Okay, det vidste jeg ikke man brugte (hvor i processen?), men jeg har nu også prøvet at kigge hylderne med essens og lignende til hjemmebryggeren igennem uden held. Spurgte faktisk en lokal husmor i coop, som begyndte at snakke, da vi begge stod og ledte ved krydderihylden. Hun havde aldrig hørt noget så besynderligt, som tilsætningsstoffer. når man tilbereder rabarber. Nu var forestillingsevne og fantasi måske ikke blandt hendes styrker, men holdningen var vel udtryk for en generel skånsk opfattelse om at man spiser rabarberen MED oxalsyren Citér Del dette indlæg Link til indlæg Del på andre sites
Mohlin 11 Anmeld indhold Besvaret August 11, 2009 Jag tror hon har rätt, man gör inget åt det i Sverige. Du får väl smuggla in det. Citér Del dette indlæg Link til indlæg Del på andre sites
larsk 14 Anmeld indhold Besvaret August 11, 2009 Jag tror hon har rätt' date=' man gör inget åt det i Sverige. Du får väl smuggla in det.[/quote'] Er gjort Men sjovt med de variationer over så kort afstand :) Citér Del dette indlæg Link til indlæg Del på andre sites
Thyper 10 Anmeld indhold Besvaret August 11, 2009 Det aktive stof er som nævnt Calciumchlorid. Måske kan du søge videre på nettet derfra. Citér Del dette indlæg Link til indlæg Del på andre sites