Jump to content
Fagerborn

Gräddfil

Recommended Posts

Jeg synes cremefraiche 18% evt. 9%' date=' er det der kommer nærmest gräddfil.[/quote'] Det var også min tanke, men det må vel være markant anderledes siden Svensken også har creme fraise på hylderne. [sPAS] Køb noget yogurts kultur og smid i noget fløde :D [/sPAS]

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Det var også min tanke, men det må vel være markant anderledes siden Svensken også har creme fraise på hylderne.
Jeg tror forskellen er lige så stor/lille, som på cremefraiche og syrnet fløde i DK. Jeg har brugt det i flæng;)

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Lige OT hvis jeg må : Bruger man grädfil i madlavning? :confused: Troede det var et morgenmadsprodukt som 'A38'
Ja, det er til madlavning. Det er et væsentligt federe produkt end A38, som har en fedtprocent på linie med sødmælk. Gräddfil ligger typisk på 12% - måske lidt for fedt som morgenmadsprodukt:D

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Lige OT hvis jeg må : Bruger man grädfil i madlavning? :confused: Troede det var et morgenmadsprodukt som 'A38'
Gräddfil bruger du f.eks. som base til Skagenröra. (rejer, dild, kaviar osv.) Eller på jordbærene. Det er ikke noget, man spiser lige ud af bøtten. Det skal ligesom kombineres med mad. Kom til at tænke på, at jeg har noget (Karoline's) Kvarg i køleskabet (som man ikke kan få i Sverige :confused: ), måske har jeg løsningen på mit problem selv? Jeg hælder nu også til at bruge den federe creme fraiche, hvis det ikke virker med kvarg. Fandt noget her om produkterne; http://sv.wikipedia.org/wiki/Cr%C3%A8me_fra%C3%AEche "Crème fraîche kan bytas mot gräddfil i de flesta recept, men inte tvärtom" Øh .... Så jeg kan bruge creme fraiche hvis der står gräddfil, men ikke gräddfil, hvis der står creme fraiche ?? Eller ???

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Kom til at tænke på, at jeg har noget (Karoline's) Kvarg i køleskabet (som man ikke kan få i Sverige :confused: ), måske har jeg løsningen på mit problem selv? Jeg hælder nu også til at bruge den federe creme fraiche, hvis det ikke virker med kvarg. Fandt noget her om produkterne; http://sv.wikipedia.org/wiki/Cr%C3%A8me_fra%C3%AEche "Crème fraîche kan bytas mot gräddfil i de flesta recept, men inte tvärtom" Øh .... Så jeg kan bruge creme fraiche hvis der står gräddfil, men ikke gräddfil, hvis der står creme fraiche ?? Eller ???
Nu ved jeg jo ikke, hvad du skal bruge det til. Er det til koldt eller varmt? Generelt er det sådan, at jo lavere fedtprocent et syrnet produkt har, des større risiko er der for, at skidtet skiller, hvis du bruger det i noget varmt. Det er måske dét "Wiki" hentyder til, når de siger creme fraiche kan erstattes af gräddfil, men ikke omvendt:confused: I kolde retter er det bare et spørgsmål om smag og behag. MEN hvis du skal bruge kvarg ell. andet lav% produkt til noget varmt, skal du sørge for at komme noget bindemiddel i (mel/maizena), så skiller det ikke:th2:

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Tilføj...