Jump to content
Jette

Hjemmebagt spelt brød

Recommended Posts

I ICA Malmborgs, Limhamn fandt jeg: Berte Qvarn ekologiskt dinkelmjöl, fullkorn, 2 kilos pose til SEK 43,-. Det er uhørt billigt, da en pose alm. økospeltmel i DK koster ca. 30,- for 1 kg. Der kan bruges fx. ½ kg sigtet speltmel og ½ kg (øko) rugmel eller 1 kg fuldkorns spelt. Nå men her er opskriften: 1 kg mel 6 dl vand 50 gr gær 4 tsk salt 2 tsk honning 4 spsk olivenolie 4 mellemstore gulerødder, fintrevede Gæren udrøres i den lune væske (ca. 30 grader). Salt, honning, olie og 3/4 af melet samt gulerødder tilsættes og dejen æltes godt sammen. Yderligere mel tilsættes til dejens konsistens er passende (dejen skal klæbe en smule til hænder og bord - jeg beholder den altid i mit æltefad). Dejen hæver tildækket i ca. 30 min ved stuetemperatur. Luften slås ud af dejen og der formes enten brød eller boller. Jeg laver altid boller. De er aflange, så de er "mundrette". Lad brød/boller hæve 30 minutter på bagepladen. Boller bages ved 200 grader i varmluftovn i ca. 14 minutter. Brød (i brødform) bages ved 210 grader alm. ovn i ca. 30 min Jeg bruger så vidt muligt øko ingredienser, men det er jo valgfrit :) Med hensyn til hvor meget vand der skal i, så er det afhængig af melet du bruger. Prøv dig lidt frem. Jeg putter de fleste boller i fryseren og de bliver så gode som nye efter en tur på brødristeren. Vil du bruge dem som madbrød kan du jo komme oregano/hakkede oliven eller soltørrede tomater i. Held og lykke. :th2: Jette

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Tilføj...