Jump to content

Klintwork

Members
  • Antal indlæg

    6
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

Alt der er opslået af Klintwork

  1. Udelukkende kunder i DK? Hvis du er bosiddende i SE med svensk folkeregisteradresse, betragtes du som svensk borger og er social forsikret i Sverige. Derfor skal du betale skat i Sverige. Overskud af enkelmandsvirksomhed er (i hvert fald delvis) lig med løn. Den betaler du svensk skat af. Vær opmærksom på, du kun må have udelukkende danske kunder i 12 måneder. Jeg ville skrive til Försäkringskassan hvis jeg var dig for at få helt klart (og skriftigt bekræftet) svar.
  2. Så er du sikkert også sund og frisk og rask. Vi har desværre begge kroniske sygdomme, og har været intet mindre end chokerede over, hvor mangelfuldt og helt igennem elendigt det danske system (ikke!) fungerer. Men tak igen for dit input! :-)
  3. Jo, det er der. Som aktiv bruger af det danske "system" med en svensk kæreste der har fået behandling i det svenske i 20+ år kan jeg meddele at der er en *verden* til forskel. Derfor også mit spørgsmål ovenfor.
  4. NØØØØØJ, hvor er i fantastiske!! Juhu og tusind, tusind tak, nu har jeg da et virkeligt godt grundlag at starte fra, og føler mig MEGET tryggere. Igen tusind tak for hjælpen, uvurderligt.
  5. Kære alle! Jeg har enkeltmandsvirksomhed i DK og skal nu flytte til Malmö med/hos min svenske kæreste. Jeg har både danske og svenske kunder og arbejder 80-100% i Danmark for alle. De eventuelle 20% er når jeg tager en hjemmearbejdsdag. Jeg har en adresse i DK m/kontaktperson som jeg beholder, hvor jeg også kan sidde og arbejde. Jeg har en del spørgsmål til min flytning og håber I kan hjælpe: 1) Hvis jeg omlægger mit arbejde så 100% foretages i DK, beskattes jeg da udelukkende i Danmark? SKAL 100% foretages i DK, eller findes 70% reglen stadig? (Beskattes i det land, 70% af arbejdet udføres i). 2) Hvis dette er tilfældet, at jeg beskattes 100% i DK, kan jeg da stadig benytte sundhedsvæsenet i Sverige? Dette er vigtigt, da jeg har en kronisk sygdom og fra tid til anden behøver undersøgelse. 3) Hvis jeg skal købe en firmabil til de næsten daglige overfarter, skal denne da være dansk eller svensk? Kan jeg registrere en svensk bil som firmabil til et dansk selskab? (Jeg tror ikke man må have dansk bil permanent i SE?) 4) Hvad betyder dobbeltbeskatning og er det relevant i mit tilfælde? 5) Hvor kompliceret bliver moms og skatteregnskabet? Ville jeg have fordel af at konvertere mit firma til et Aps? (Var foreslået på en anden tråd, så jeg). 6) Er der en regnskabsekspert her på netværket, der specialiserer sig i disse regler? Jeg synes jeg så en henvisning da jeg kiggede for nogle måneder siden, men kan ikke finde det nu... Jeg ville være DYBT taknemmelig for ethvert svar! På forhånd tak, Hanne.
  6. Oh dear. Jeg skal flytte til Malmö og har dansk enkeltmandsvirksomhed. Jeg har danske og svenske kunder, men udfører 80%-100% af mit arbejde i Danmark. Hvad betyder dobbeltbeskatning da? Hvad bliver jeg beskattet dobbelt af? Og hvordan ville en konvertering til Aps hjælpe? På forhånd tak.
×
×
  • Tilføj...