BRTH
Members-
Antal indlæg
30 -
Medlem siden
-
Senest besøgt
About BRTH
-
Rang
Advanced Member
- Fødselsdag 10-12-1972
core_pfieldgroups_99
-
Location
Hindby, Malmö
-
Jeg kan ikke sige andet end at jeg er fuldstændig rystet over denne behandling. Jeg har nærlæst alle papirer og relevante love - og ingen steder står der noget som helst om hverken enskild bruk eller andet. Hverken hvad angår bolån eller privatlån. Det er meget muligt, at man efterfølgende har ændret i sine procedurer på området Jeg har allerede bedt vores rådgiver henvise konkret til hvilken policy det står i, men får altså ikke noget svar. Det nytter ikke at fortsætte diskussionen på nuværende tidspunkt. Og hvis Nordea holder på sin ret, vil de i givet fald opsige lånene. Sikkert helt uretmæssigt, men det vil ikke ændre på det faktum, at vi ingen lån har - måske i månedsvis mens en eventuel sag står på. Jeg vil i stedet kontakte en uvildig instans. Jeg kan - i øvrigt i Nordeas lånepapirer - læse mig til at der findes et konsumentråd for kredit og finans, hvor man kan henvende sig, hvis man har en klage. På den måde kan vi få sagen afgjort på forhånd. Og jeg beklager meget at måtte orientere både larscph og andre om, at der rent faktisk er tale om rådgivning fra den på dette forum ellers meget roste Christine Lindskog. Så pøj pøj til alle jer, som er kunder i Nordea Øresund. Måske I lige skulle få en snak med jeres rådgiver om, hvilke regler der egentlig gælder.
-
Lige en status på ovenstående. Efter alle jeres gode indlæg gennemlæste jeg med lup vore låneaftaler og fandt intet som helst som kunne understøtte Nordeas holdning. Herefter skrev jeg en meget elskværdig mail til vores rådgiver, hvor jeg bad om at hun henviste til hvor i vore aftaler, vi kunne finde følgende: 1. Hvis I flytter ud af landet, vil jeres privatlån (vi har et mindre forbrugslån/privatlån hos Nordea i Sverige) pr. automatik blive overført til Nordea i Danmark 2. Hvis I flytter ud af landet, må I ikke leje jeres hus ud. Jeg har nu modtaget følgende mail: "Lån som upptas som privatperson - t ex Hypotekslån & privatlån , är beviljade för enskilt bruk. Enskilt bruk betyder att ni bor i bostaden, som utgör säkerhet för lånet.Hyr ni ut er befintliga bostad är lånen inte längre för enskilt bruk. När man utvandrar från ett land, får man inte längre ha kvar lån i det landet som man utvandrar ifrån. Reglerna säger, att i det land jag har min lön ska jag även ha mina lån. Detta gäller numera även när man flyttar från ett land till ett annat men arbetar kvar i sitt gamla land." I realiteten betyder det så, at man faktisk slet ikke må leje sit hus ud, hvis man har bolån. Og at vi faktisk slet ikke må have vores nuværende lån i Sverige, eftersom vi arbejder i DK Hmmmm....
-
Jeg kunne ikke være mere enig med jer i, at det lyder helt hen i vejret, at man ikke skulle kunne leje ud. Naturligvis har jeg læst alle betingelser for lån og de generelle kundebetingelser i Nordea. Intet sted står der noget om nogen af delene. Altså hverken at man ikke kan beholde sine lån eller må leje ud, hvis man flytter ud af landet. Men det er jo så ikke nogen garanti for, at der ikke findes yderligere regler, som vi som kunder ikke er orienterede om. Men faktum er jo, at hvis de påstår at det er de regler, der gælder, så kan vi jo ikke gøre så meget. Banken bestemmer vel selv, om de i sidste instans vil opsige vores lån, hvis det passer dem? Nogen forslag til andre banker?
-
Nordea siger, at det er en generel regel for svenske pengeinstitutter, at man - hvis man har bolån - skal være folkbokförd i Sverige, hvis man skal leje sin bolig ud.
-
Tror desværre ikke, der er nogen nem vej igennem. Lønsedler og anæsttelseskontrakt er den eneste måde. Herefter vil du blive bedt om et intyg fra din arbejdsgiver. Inden du søger online kan jeg anbefale, at du ringer til dem du ønsker at søge kredit hos. Det virkede for os hos Freedom Finance, hvor vi fik et udmærket lånetilbud til sidst. GE Money Bank har vi også gode erfaringer med. Tidligere har vi også uden problemer lånt til bil direkte gennem forhandleren. Nogle steder vil de slet ikke have dig, fordi de ikke kan se indkomsten. Simpelthen rent principielt eller fordi de ikke gider den ekstra administration. Men de ovennævnte vil godt have os - det tager bare lidt længere tid.
-
Vi er i den situation, at vi af personlige årsager ønsker at flytte tilbage til DK efter 6 gode år i Malmö. Vi har begge i alle årene arbejdet i København. Vi bor i hus, som vi har finansieret gennem Nordea i Sverige. Som så mange andre er vi jo ramt af det skrantende boligmarked i Malmö. Vi købte på toppen i 2007 og vil derfor ikke kunne sælge til den pris, vi har givet. Vi har det seneste år afdraget så meget som overhovedet muligt for at imødekomme situationen, men nu kan vi ikke trække den længere og er nødt til at vende tilbage til DK senest i slutningen af indeværende år. Som vi ser det, har vi to muligheder: 1. Sælge huset nu med tab og optage forbrugslån til at dække tabet 2. Udleje huset i 2 år. Efter yderligere 2 år med høje afdrag på vores huslån bør vi kunne sælge nogenlunde med skindet på næsen Således situationen kort fortalt. Med disse muligheder i tankerne kontaktede vi forleden Nordea i Sverige (Øresundsafdelingen) og fik følgende – MEGET FORUROLIGENDE – besked. 1. Hvis I sælger huset med tab og flytter til DK, kan Nordea i Sverige ikke hjælpe jer med lån til at dække tabet. Alt tab overføres automatisk til Nordea i DK 2. I må ikke leje jeres hus ud, hvis I flytter til DK. Det må godt stå tomt, men I må ikke leje ud Der er flere dele i dette svar, som vi stiller os uforstående overfor. For det første. Er der en lov i Sverige om, at man ikke må have lån i landet, hvis man bor i et andet land? Jeg har søgt højt og lavt for at finde et svar på dette. Dels en generel regel eller lov og dels nogle kundebestemmelser i Nordea. Men jeg finder ikke nogen dokumentation. Er der nogen herinde som ved noget om det? For tiden er der jo en klar rentefordel ved at have forbrugslån/privatlån i Sverige fremfor i DK. I virkeligheden vil vi nok foretrække at leje huset ud, men det må vi så ikke. Hvad i alverden går det ud på? Jeg er helt sikker på at jeg her på Sunddebatten har læst om mange. som har lejet deres bolig ud og selv flyttet til DK. Men ifølge Nordea må man ikke det, hvis man bor i et andet land. Det har jeg svært ved at se for mig. Lad os tage en tilsvarende situation hvor man måske skulle udstationeres for sit firma i et par år. Ville det så også være ulovligt at leje ud? Det har jeg ualmindelig svært ved at forestille mig. Kort sagt så har vi brug for lidt vejledning her. Er der nogen herinde, der har erfaringer på området, som de har lyst til at dele med os? For mig at se lyder det som om, Nordea blot har opfundet deres helt egne regler for, hvad vi må og hvad vi ikke må. På forhånd tak for jeres hjælp.
-
Vil det sige, at det er fuldt lovligt at gøre i både DK og Sverige?
-
Jamen det får vi da under alle omstændigheder. Fra og med i år skal vi betale SEK 6000 i ejendomsskat. Men det var måske ikke det du mente?
-
Har lige et par spørgsmål vedr. rentefradrag for huslån, som jeg håber at nogle af de skattekyndige her på stedet kan assistere med. Indtil nu har min mand og jeg delt rentefradrag for både vores svenske og danske huslån etc. 50/50, idet vi begge arbejdede i DK. Nu starter min mand egen virksomhed op i Sverige, og vi kan se en fordel i, at jeg benytter alle rentefradrag. Dels fordi skatten er højere i DK, og vi dermed får mere ud af vores fradrag og dels for at få så højt et udbytte af vores mest stabile indtægt - altså min faste løn - som muligt. I hvert fald til en start. Kan man frit flytte rundt på rentefradragene mellem ægtefæller? Har læst mig til, at det er svært i DK, fordi der pr. automatik indberettes 50/50, når man står to personer på lånebeviset. Vi indberetter jo selv vores svenske renter til SKAT, så såfremt det er lovligt, kan man vel bare skrive alle renter på den ene person og 0 på den anden? Og de danske renter kan vi vel bare rette på forskudsopgørelsen, eller? Kræver det noget særligt? Såfremt det nu ikke er lovligt at overføre hele fradraget til ægtefællen, hvad gør vi så med vores lån i DK, nu hvor min mand ikke længere arbejder i landet og kan trække renterne fra? Kan vi trække hans andel fra i Sverige, eller går den så bare tabt? Sidst men ikke mindst - min mand betaler børnebidrag til 2 børn i DK. Kan det trækkes fra i den svenske skat? Er der en skattekyndig, der kan hjælpe her - eller nogen andre som har prøvet det?
-
Dansk rejseforsikring og grænsegænger sundhedsbevis
BRTH replied to lindholm's topic in Forsikringer
Blot vil jeg gøre opmærksom på, at hvis ens fraflytningskommune tilfældigvis er en anden end København, så er det altså Borgerservice man skal henvende sig til. -
Og stor tak herfra. Må hellere få lavet det pas til sønnike. I dag kan man jo ikke engang flyve indenrigs uden pas. Og uden hverken pas eller sygesikringsbevis til ham (da han jo ikke er "rigtig dansker") er det altså meget svært at få ham med til Jylland på fly. Jeg kan allernådigst få ham med, hvis jeg medbringer det papir jeg har fra Skatteverket, hvorpå hans navn og svenske personnr står. Ja, der er ingen, der har sagt at det skal være nemt, vel:rolleye:
-
Hmm...der er ikke noget oplagt sted at placere dette indlæg, så jeg prøver her. Kan det virkelig passe, at ingen har skrevet om det før? Der kommer ingenting, når man søger på pas. Synes bestemt at jeg har læst noget om det tidligere. Har jeg overset noget - tilgiv mig :D Een gang for alle: Hvor fornyer / ændrer man sit pas henne når man er pendler? I DK selvfølgelig men det er ikke længere hos politiet, vel? Og hvad med min 2 mdr. gamle søn, som er født i Malmö? Hvad gør de med passet, når han ikke har noget dansk personnummer?
-
Hej Maria Tak for din besked. Jeg har sendt dig en privat medd.