Jump to content

Merkur

Members
  • Antal indlæg

    75
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

Alt der er opslået af Merkur

  1. Det er korrekt at dansk SU som bliver fritaget for dansk beskatning vil indgå som "svensk indkomst" hvilket vil sige at de fleste DU modtagere vil tjene mindre end 75 % fra DK (og dermed miste grænsegængerbeskatningsreglerne - som primært er rentefradraget som ryger). Så der er kun en ting at gøre; lave to beregninger, en med su beskattet og inkl. rentefradrag, og en med su skattefritaget og uden rentefradrag - og så se hvad der bedst kan betale sig i ens eget tilfælde.
  2. Hej. Er der nogle som kan hjælpe med at finde den årlige gennemsnitskurs på DKK/SEK for 2009. jeg har forsøgt flere forskellige sites -bl.a. nationalbanken - men jeg kan ikke finde frem til det. På forhånd tak!
  3. rentefradrag, grængegænger, SU-fritagelse mv- Hej Er der nogen som kan forklare mig hvorledes denne situation skal tolkes. Tilbage i 2006 boende jeg første 2 måneder i SE, herefter 9 måneder i DK og så tilbage til SE resten af året. Jeg er i den forbrindelse ved at søge om skattefritagelse af SU for månederne i SE. Mit "problem" er at jeg også har nogle renteudgifter som jeg har fradraget (grænsegænger). Dette vil umiddelbart forsvinde fordi min totale dansk-beskattet indkomst falder under 75 % (da perioden med skattefritagelse vil tælle som svensk indkomst). Jeg syntes dog der virker lidt mærkeligt, at jeg ved bopæl 1/4 af året i SE bliver beskattet som værende pendler hele året (dvs. ikke kan fradrage renteudgifter som en dansk boende hele året). Er der nogle som kender nogle til regler/love jeg kan påberåbe mig, således at jeg både kan bibeholde mig rentefradrag og undgå at betale skat (af SU)de 3 måneder SE. Jeg ved godt det umiddelbart lyder som om jeg søger "i pose og sæk" men dette retfærdiggør jeg alene udfra at SKAT havde samme indgang til dette - da de vidste at mange betalte skat af noget de ikke behøvede... tilføjet: ville jeg kunne argumentere for at jeg skulle have rentefradrag i de måneder jeg boede i DK (dvs. 9/12 af mit hidtidige angivne rentefradrag) På forhånd tak!
  4. Har tænkt på det samme. Man skal vel for at være på den sikre side give dem besked herom.
  5. Uden at jeg er 100 % sikker, så tror jeg det gælder alle former for støtte dvs. SU, ekstra SU klip (fødsel), ekstra SU klip (handikaptillæg) mv. - jeg tror det eneste "krav" er at pengene bliver udbetalt af SU-styrelsen - dvs. at det er penge man får fra staten for at studere "studiemeddel". Om det så tilsvarende er skattepligtig i Sverige - det ved jeg intet om. Hvis jeg var dig så ville jeg kontakte SkatØresund - og få emailadresse på en af de personer som behandler "skattepligt af dansk SU ved bopæl i Sverige" - da det er dem som ved noget om det. Hvis du spørger en af dem i skranken får de bare per automatik at vide at du skal betale skat i DK (også selvom det muligvis er forkert).
  6. Ja det skal man lige huske. Gad vide hvordan tingene er, hvis man har boet halvdelen af året i SE og den anden halvdel i DK. Vil man så blive skattefritaget af SU`en i et halvt år og så indgå som alm. beskattet resten af året i DKK (inkl. både renfradrag, personfradrag, ægtefælle fradrag osv.?)
  7. Kan ikke linke - men den danske SU-indkomst (som du ikke betaler skat af!) vil blive medregnet som svensk indkomst (har kopi af SKAT øresunds beregningsmodel). Mht. til et rykkerbrev fra min side, så var det bare deres tilkendegivelse at de havde modtaget mit brev jeg var interesseret i (- som kan blive vital hvis sagen skulle trække ud og de evt. skulle miste mit brev)...
  8. Men har du fået årsopgørelserne genberegnet nu? Jeg indsendte det hele (inkl. al dokumentation) til SkatØresund for 2 uger siden, og har stadig ikke hørt noget. Jeg har heller ikke hørt noget på den "rykker" email jeg skrevv - her var svaret tilbage at der var sendt en skrivelse til mig d 12/2 (som jeg altså heller ikke har modtaget). Hvor lang tid ventede i inden der skete noget? P.S. jeg fik direkte svar fra SkatØresund (af en medarbejder som de andre henstillede mig til) at det IKKE betød noget om man var indskrevet som studerende eller ej inden man flyttede
  9. Mange tak for dit indlæg - dette besvarer fint mange af mine spørgsmål. Mht. 75 % reglen som du henviser til - så er det at mere end 75 % af ens indtægt som man skal tjene i DK for at være omfattet af grænsegængerreglerne (og hermed få diverse fradrag). Dvs. selvom SU ikke skulle tælle med der som indtægt fra Danmark - så ligger man vel alligevel altid over de 75 % sålænge man ikke tjene penge i Sverige (((medmindre SU`en pludselig tæller med som svensk indtægt - som vist ikke er tilfældet efter hvad majoriteten skriver herinde))))
  10. OK det lyder virdeligt mærkeligt - gad godt vide hvordan dette nedfældes i en lov, dvs. hvad der er en god grund og hvad der ikke er. Har alle som har fået skat tilbage skulle argumentere for deres flytning??? Hvis ikke - jeg jeg bare det er SKATs måde at "skramme" alle SU modtagerne fra at benytte reglen - og iøvrigt kan man også argumentere for at det er forkert at SKAT ikke bare automatisk retter alle SU-modtageres opgørelser til - hos dem der er berettede --- dette ville være en let sag at gøre for dem, da de jo alligevel har alle oplysninger på os.
  11. Mange tak for linket. Kan du fortælle hvilken dokumentation du sendte til SKAT? - og hvilken indflydelse har det om man bor i sverige eller ej inden man starter på uddannelsen i DK. Jeg snakkede med en fra Skat (ikke Skatøresund) som nævnte dette - men hun blandere også det sammen om man studerere i DK eller udlandet. Men hun opfordrede til at tage forbi skatøresund (fysisk) og snakke med dem - men vil gerne have det hele med derind.
  12. Hej HPN. Kan du specificere hvori det i det linkede dokument, fremgår at man som boende i SE og studerende /SU - modtagende fra DK ikke skal betale skat?? Jeg kan sgu ikke lige se det :-) På forhånd tak
  13. Svar fra SKAT SVAR FRA SKAT (Mit spørgsmål er nederst) Tak for henvendelsen. Når man sætter udenlandsk valuta ind på en valutakonto i banken, så opstår der en fordring, som du så vil have på banken. Kursgevinster/-tab på fordringer i udenlandsk valuta er skattepligtige/fradragsberettigede, såfremt gevinsten/tabet overstiger 1.000 kr. og dette er iflg. Kursgevinstlovens § 16. Hvis pengene derimod var lagt i en bankboks, så ville fortjenesten være skattefri og et tab ville ikke være fradragsberettiget. Håber dette er svar nok ellers er du velkommen til at vende tilbage. Med venlig hilsen SKAT ------------------------------------------------------------------------ Sprøgsmål: Hej Jeg vil gerne høre om man som privatperson skal betale skat af en kursgevinst som er fremkommet på følgende vis: Man sælger en vare udenlands og for betaling i USD -> man lader være med at veksle pengene til DKK men sætter dem i stedet på en USD-valutakonto i en dansk bank -> når man så senere veksler pengene til DKK (og kursen på USD er steget i forhold til DKK siden salgstidspunktet) har man opnået en kursgevinst. Skal man betale skat af denne kursgevinst? - og omvendt kan man fradrage ved tab? M.v.h. og tak
  14. Hej alle sammen. Yderst interessant tråd da jeg selv er en af dem som har betalt skat af SUèn i en årrække. Jeg kan dog ikke helt tyde følgende af tråden - håber nogle kan besvare. 1) såfremt Skat accepterer man ikke skal beskattes af SU`en - vil man så istedet blive beskattet i Sverige (og skal man til at lave nye årsopgørelser her også)? 2) Har det nogen betydning om man har stuediejob i DK eller ej? - og vil denne således blive beskattet i DK somom det er den eneste indtægt - dvs. personfradraget vil "dække" de første ca. 40.000 (hvis man har boet hele året i Sverige). Med andre ord - vil man fortsat blive beskattet efter grænsegængerreglerne men hvor SU`en ikke indgår? 3) endelig, er det korrekt opfattet at nogle af jer bare har taget kontakt til skatøresund uden diverse dokumentation fra SE (som de jo har i deres system) - her efter at SkatØresund er blevet bekendt med sagen M.v.h. og tak!
  15. Tak for svaret Dvs. en fordring betegner ikke penge stående på bankkonto - men kun når en anden er i den anden ende (a la en obligation?) Kan du også give en forklaring på hvorfor jeppesens bank henviser til, at han er skattepligtig for den stigning der har været i kursen siden han igen blev fuldskattepligtig i DK (kursen er steget fra 65-72) - såfremt dette er korrekt så må der også være et tilsvarende fradrag i skattepligt ved det omvendt scenarie
  16. i samme situation med en lille tvist Interessant læsning. Jeg er lidt i samme situation: fik i 2008 solgt min lejlighd -> overskydende SEK på min svenske konto -> fik ikke overført pengene til DKK før finanskrisen og har derfor stadig pengene i SEK (de er dog overført til en dansk bank på en valutakonto for nemheds skyld). Som jeg læser http://www.tax.dk/lv/lva/A_D_2_4.htm - så burde jeg godt kunne afdrage det tab i SEK/DKK kurs jeg har haft siden mit salgstidspunkt, hvis jeg idag overfører pengene til DKK (lavere kurs idag end der var på salgstidpunktet) - er i enige i den tolkning? -> eller går min situation stadig ind under ejendomsavancebeskatningen da det jo reelt er en avance jeg har ladet stå i den udenlandske valuta (også selv jeg har haft lån-delen i svenske kroner)??
  17. Hej. Jeg skal til at reparere rust på min 99-mondeo. Det er første gang jeg skal prøve det så vil gerne have lidt hjælp - hvis nogen gider at kommentere. Jeg skal lave dels på den ene bagskærm og i den ene dørkam (under gummilisten) - som dog ikke er så medtaget. Ingen af stederne er pladerne gennemrustet. Jeg tænker mig at bruge følgende opskrift. Bagskærm: pudse alt rust væk med "pudsekop" til boremaskinen samt med sandpapri (har ikke mulighed for sandblæasning) rense godt med rensebenzin påføre zink spray (http://thansen.dk/product.asp?c=2984656320&n=-2027215850&pn=-2027215770) grunder (http://thansen.dk/product.asp?c=2984656320&n=-2027215850&pn=-2027215764) lak (i korrekt farvekode) Dørkam: Pudse alt overfladerust væk - kan ikke gøres lige så godt som bagskærmen pga. området krummer. rense med rensebenzin påføre hammerlite - HAMMERITE NR. 1 ANTI-RUST (http://www.hammerite.com/dk/tips/index.html) lak i korrekt farve OBS: jeg er klar over at resultatet på dørkarmen nok ikke bliver det smukkeste i verden - men det er relativt usynligt, og jeg skal på intet tidspunkt ud at sælge bilen - jeg kører den indtil den skal skrottes Jeg har hørt fra en mekaniker at det er godt at komme glasfiber-spartel-masse på bagskærmen når den er pudset ned - også selv om den ikke er gennemtæret. Jeg har glemt hvorfor dette skulle være godt - men er der nogle som ved det?? - giver dette yderligere værn imod rusten?? Håber nogle vil kommentere min tilgang - og gerne rette mig hvis jeg er helt gal i byen.
  18. tak for svarene. men det er netop det lille "återtar" som giver mig problemer - eller rettere nuancen i hele brevet - fordi det netop kan betyde at de "genoptager" erinder eller de "trækker det tilbage"
  19. Hej Jeg har idag fået et brev fra Skatteverket hvori der står: Skatteverket har i övervägende dateret d. 11. maj 2009 övervägt att frångå inlämnad inkomstdeklaration. Skatteverket återtar nänmde övervägende. ?? - betyder "Skatteverket återtar nänmde övervägende." at de tager tilbage deres tidligere overvejelsen - dvs. de godtager den dokumenation jeg sendte ind efter jeg fik "övervägende dateret d. 11. maj 2009" - eller betyder det at de tager tilbage deres oprindelige overvejelse tilbage i spil som den gældende - hvilket vil sige at de ikke godtager min dokumentation. Er der nogle af jer som kan tyde den præcise mening M.v.h. og tak!
  20. Fordi så falder kursen af den danske kroner - præcist som tilfældet var med den svenske krone. Og så vil forholdet imellem DKK/Euro ændre sig - og det må den ikke pga. fastkurspolitikken. Det er netop DERFOR der pt. er så mange som taler for Euroen, fordi vi i DK ikke kan sænke/hæve renten som vi har lyst til - som ellers er yderst ønkværdigt lige pt. i den økonomisk pressede tid.
  21. Både ja og nej. Sverige har ikke fastkurs politik overfor Euroen som DK har det. Derfor har de kunne sænke deres styrende rente til 1,0 (imod DK`s 3,0) for at få mere gang i økonomien (som DK også gerne ville hvis ikke vi førte fastkurspolitik ). Dette går ud over kursen på den svenske krone som falder - dog forventes det igennem 2009 - jf Nordea`s valutaeksperter - at den vil stige igen itakt med at Eurolandene (og herefter DK) sænker renten - for at stimulere økonomierne
  22. Tilbage i juli havde jeg indbrud i min bil - og der blev stjålet 2 cd`er og en brobizz som senere blev misbrugt på en tur til DK. Jeg meldte indbrudet online hos polisen og fik fixet bilruden på forsikringen (som også betalte depositum og misbrugt tur over sundet). Idag (7 måneder efter) ringer polisen så og spørger ind til det som jeg havde skrevet i anmeldelsen, og de ville høre om jeg ville gøre krav på tilbagebetaling af självrisken. Som jeg kunne forstå på ham så ville de gå videre med sagen til det danske politi, da øresundsbroen jo har billed af alle biler over broen. Er der nogle som har oplevet lignende? - er det en formel ting at man skal have kontakt til en polis-assisten inden en sag kan lukkes? - eller tror i virkelig at de vil efterforske en sådan sag (som jeg selvfølgelig gerne ser :-))
  23. jeg havnene - og er stadig - i gruppe 1. Er yderst tilfreds med programmet selvom jeg nok ikke har sparet det helt store. Men såfremt man for problemer så er man dækket ind - det er det som jeg ser som det største fordel ved programmet (uansat gruppe)
  24. Hvordan ser det ud når hele finanskrisen er ovre? - tror i den svenske krone vil rette sig tilbage imod de 0,8? - eller vil vi få et nyt plateau omkirng de 0,65-0,70? Og hvordan er den svenske økonomi egentlig kontra den danske? - vil de på den lange bane kommer bedst ud ved at handle hurtigt (og have den tilsvanre lavere rente end i DK som skal holde sig fast til Euroen)??
×
×
  • Tilføj...