mach3
Members-
Antal indlæg
17 -
Medlem siden
-
Senest besøgt
About mach3
-
Rang
Member
-
Hej, Er der nogen som kan give et fingerpeg om, hvorvidt det er favorabelt at få udskiftet udstødningen på en Avensis i Toyota Malmø i forhold til Toyota DK? Broafgiften betyder ikke så meget, da der er et planlagt besøg i Malmø i den kommende tid.
-
Du har ret :-) Det var et pludseligt spørgsmål som dukkede op, og i farten fik jeg ikke tænkt på, hvilke søgeord jeg kunne bruge for at finde noget om emnet.
-
En lille hurtig søgning gav mig svaret. Link til interesserede http://debat.sunddebat.com/showthread.php?t=2913
-
Hej, Hvis man som tilflytter i Sverige får børn, bliver børnene så svenskere i form af svensk pas?
-
Ok, tak skal i have for svarene. Når alt kommer til alt vil jeg ikke undvære Danmarks Radio.
-
Hej, Kan man modtage DR1, DR2 og DR's radioer fra Malmö i tilfredsstillende kvalitet?
-
Tilsyneladende er både boliger, biler og almindeligt forbrug billigt i Sverige. Har de mere brugerbetaling end der er i Danmark, eller hvordan kører samfundet rundt? Er der dårligere forhold for arbejdsløse og ældre eksempelvis? Måske ingen SU til de studerende?
-
Hvad med familien og omgangskredsen - savner man ikke dem? De skal trods alt betale 2 x 245kr = 490kr (i bil / broafgift, benzin ikke inkluderet) for at besøge Sverige. Det kan godt være de ikke kommer forbi så tit som ellers, hvilket jo er forståeligt nok.
-
Det er ikke gået mig forbi, at folk tænker på om der flyttes til Sverige for at få en bil til en favorabel pris. Det er der dog ikke noget favorabelt over, efter min mening. Nettopris for at pendle ma-fr Malmø - København (ca 46km) tur retur står på 3320kr per måned (indeholder omkostninger til bro og benzin minus nettofradraget på 30% af fradragets størrelse). Dette giver over en periode på fem år 200000kr. Prisforskellen på en bil i Danmark og samme bil i Sverige for en almindelig bil (eksempelvis astra, golf, polo) er måske 120000kr. På fem år har man altså betalt mere for bilen i Sverige end en tilsvarende i Danmark. Derudover har man en bil som har kørt 112800km. Bor man i København og cykler frem og tilbage til arbejde kan man nøjes med at bruge bilen når familien skal besøges og man skal på stranden om sommeren. Denne bil kører måske 10000km på samme fem-årige periode med tilsvarende mindre slid og færre omkostninger til service og udskiftning af dæk og lignende. Egentligt kan man godt nøjes med færre krav til bilen i Danmark, da der ikke skal pendles i den, eksempelvis kan motoren være lidt mindre. Men for sammenligningens skyld tages udgang i samme bil i begge lande. Det forudsætter dog, at alt andet er lige, dvs omkostninger til bolig, mad, forskikringer mm (hvilket jeg ikke har kendskab nok til). Ønsker nogle regnestykket, kan jeg godt poste det herinde.
-
Nu må du spænde hjelmen og oprette din egen tråd.:th2: Muligvis det er relevant for emnet, men det ødelægger den røde tråd. Edit: Til alle jer andre, og her til sidst Bassen: Tak for indlæggene.
-
Nemlig, det var derfor jeg var overrasket da jeg så en mere klar tolkning fra Basse. Derfor spurge jeg til en kilde.
-
Du skriver, at hvis man kun er i Danmark i weekenderne, så er det ikke proforma. Kom med et link som bekræfter dette :D Det er præcis det, som jeg efterspørger.
-
thygesen >> Tak for det hurtige svar. Der er lidt mere læsestof til at give sig i kast med.
-
thygesen >> Så mange hits synes jeg nu ikke der er. Konkret søgning: "livsinteresser" 5 hits http://debat.sunddebat.com/search.php?searchid=278177 "centrum for livsinteresser" 3 hits http://debat.sunddebat.com/search.php?searchid=278178 Har også googlet det, men der er tale om elastikforklaringer. Set fra myndighedernes side er det ganske forståeligt, da de går ind og vurderer konkret i den enkelte sag. Inde på skat's website kan man læse historier om "centrum for livsinteresser" for borgere som har været flyttet mellem Danmark og eksempelvis Spanien, men helt relevant for mit tilfælde har jeg dog ikke kunne finde noget. En analogi kunne måske drages fra trafikken på vejene: Der er en regel om, at hastigheden skal tilpasses efter forholdene, men samtidig er der også regler om konkrete hastigheder under normale forhold, eksempelvis 110/130 km/t på motorvejen. Hvis kun der var reglen om at tilpasse hastigheden efter forholdende kunne det føre til vidt forskellige tolkninger hos de forskellige bilister, og stor spredning i hastigheden ville ikke være utænkelig. Derfor er det rart at have den abstrakte regel komplementeret af mere konkrete regler. Hvilket fører tilbage til nøgleordene "centrum for livsinteresser". Lige lidt for abstrakt, synes jeg. Reglen ville ikke tage skade af at blive konkretiseret en anelse. Det er ikke utænkeligt, at jeg er helt grøn på området, og at en sådan rent faktisk findes, i hvilket tilfælde det ville være velkomment med et link til kilden. Mvh Edit: Grammatik
-
Man kan finde en "Bostadsrättslägenhet" i Malmö til DKK 1500 per måned efter at have betalt DKK 650000 for andelen. Der er tale om om 2 værelser og 45 m^2. Er dette muligt at finde i København? Er der nogen, som har en forklaring på, hvorfor der næsten ingen lejelejligheder er i Malmö ("Hyresrättslägenhet")? Dette gælder for søgning på hemnet.se - ved ikke om det er generelt. I København er der 20-25 års ventetid mange steder hvis man ønsker sig en lejelejlighed. At købe lejlighed i København er efter mine erfaringer noget dyrere og dermed sværere at låne penge hos banken til når man er nyuddannet uden formue. Bilen, som er blevet nævnt flere gange, er ikke noget holdbart argument for at flytte til Sverige. Kan det overhovedet betale sig at pendle Malmö/København i bil i forhold til at tage toget?