-
Antal indlæg
35 -
Medlem siden
-
Senest besøgt
About Ras
-
Rang
Advanced Member
-
Kan man trække svenske renteudgifter fra i dansk årsopgørelse
Ras replied to HillSurfer's topic in Skat
Så længe du er under grænsegænger reglen skal renteindtægter udelukkende beskattes i Sverige. -
De kikkede bare på navnet. Iøvrigt enig om at det er et underligt system...
-
Det kunne jo være at der var andre som havde en venligsindet kantine mutter på deres arbejde - men det kan da tænkes at der kun findes en af dem i dk :-)
-
Vi har haft god held med at købe engros poser med brødblanding fra kantinen på arbejdet - giver super godt økologisk rugbrød på 2-3 timer.
-
Uden tvivl en af de mest interessante videoer jeg har set længe! Tak!
-
Hej, Jeg har lige haft besøg af Telia som gerne vil lægge Öppen Fiber ind i mit villakvarter i Bunkeflostrand. Nogen som har erfaringer med dette? Jeg kan godt lide konceptet om at infrastrukturen og content providers er adskilt. (www.bredbandswebben.se for mere info) Positivt er at jeg kan få en 100/10 Mbit linje til ca. samme pris som min ADSL 24/8 Negativt er at deres TV løsning er med bokse (og kort) til samtlige fjernsyn via Ethernet (jeg har kun Coax i hele huset)* Og så lige det faktum at de vil have ca 17,000 SEK for at smide et kabel ind til mit hus... (Og så er det endda et tilbud, original prisen er 26,000 SEK) Jeg er egentligt meget glad for min ADSL linje, og jeg har svært ved at se at jeg kan forsvare sådan en investering bare for at få hurtigere internet - og er de iøvrigt ikke ved at opgradere ADSL linjerne så de kan levere større hastigheder? * [bROK sektion omkring digitale TV løsninger] Generelt forstår jeg simpelthen ikke hvorfor alle TV selskaber tror vi lever i 70'erne hvor husstande kun havde et TV. Jeg får simpelthen røde knopper af at høre omkring tvillingekort (til halv pris af de første abb.) - proprietære bokse til hvert fjernsyn (Ja fjernsynet er blevet fladt, men du skal stadigt have dit 80'er rack til din digital boks stående) - lidt bedre er CAM kortene, men stadigvæk et til hvert fjernsyn+kort og de kører naturligvis forskellige systemer så du skal have et nyt hvis du skifter selskab. KORTAFGIFT - hvordan f... skal jeg ellers modtage din tjeneste? Jeg har set at Yousee i DK kan finde ud af at sende de digitale kanaler ud over kabel-tv'ets coax kabler uden brug af kort-kryptering, men det er der ingen af de svenske der kan.?.?.? [bROK OFF]
-
(2011-03-18) Broen lukket pgra risiko for nedfaldende is
Ras replied to larsk's topic in Øresundsbroen og færgerne
Kan se broen fra mit vindue og mit termometer siger 6.2 grader... Det må være en meget lokal kuldefront :-) -
Nogen der ved hvordan ulykken skete? Så de to biler (Passat & M3) på fejebladene på vej mod DK. - Undrede mig over at begge biler så ud til kun at have skader foran - så vidt jeg lige kunne se manglede begge biler venstre forhjul, men havde ingen skader bagpå. Frontale sammenstød på motorvejen virker jo ret usandsynligt... Er M3'en spundet rundt???
-
Jeg har siddet og regnet lidt på det, og hvis Øresundsbron stadigt ønsker samme indtjening fra os pendlere, så ser jeg faktisk ikke noget bedre alternativ til den nuværende aftale. Så når vi nu højst sandsynligt ikke får dem til at sænke prisen, så kunne jeg bare godt tænke mig at den var mere fleksibel. 1) Gør det sådan at man max. kan blive trukket for 2 ture på en dag (evt. per brobizz) - jeg er træt af at betale 300 kr. for at glemme min bærbare, eller for at hente børn inden turen til Jylland 2) Gør Bropas kortet til en del af pendler aftalen, og tillad mig at låne det ud til familie og venner som kunne tænke sig at komme på besøg 3) Lav en aftale med DSBlast om at jeg kan bruge min aftale på togene også... (den havde jeg ikke selv tænkt på, så tak til ice for den) 4) Fjern loftet med 50 ture 5) Fjern det der med nummerplader, de har alligevel aldrig tjekket det, og jeg glemmer at opdatere hver gang jeg handler bil Pro's ved den nuværende aftale: - Hvis du ikke benytter den en hel måned får du heller ikke en regning - ikke noget med at huske at melde fra inden den 1. ligesom på den gamle aftale. - Marginal omkostningen er 29 DKK per tur så længe du holder dig under 50 ture Cons ved den nuværende aftale: - Jeg skal placere min ferie så jeg ikke skal køre over broen i en hel måned - Hvis jeg er ude at rejse 10 dage i en måned koster det næsten det samme som hvis jeg kørte hele måneden, men mit skattefradrag bliver halveret - garanteret flere
-
Til et hus er der et gebyr på lånet og en stempelafgift, men på Bostadsrätt er der blot en lille administrativ udgift til Bostadsrätt foreningen for at skrive lånet i bøgerne (mener det var 300 kr. sidst jeg gjorde det). På bostadsrätt er der altså ikke noget gebyr til banken.
-
10% når kontrakten underskrives, resten ved overtagelse af huset.
-
Udfra almindelig kontraktlovgivning vil jeg umiddelbart mene at kontrakten er gældende indtil en af jer misligeholder den. Dvs. hvis ikke du får penge fra køber kan du ophæve kontrakten, men indtil det aftalte betalingstidspunkt har du indgået en forpligtigelse til at aflevere bilen. Sælger du den til anden side misligeholder du kontrakten (kva din manglende evne til at levere bilen som aftalt). Hvis man misligeholder en kontrakt er man som regel forpligtiget til at betale skadesgodtgørelse.
-
kunne det være interessant at betale afkastskatten i Sverige? Jeg har så lige funderet lidt på om det alligvel kunne være interessant at betale skatten i Sverige? Generelt vil en betaling af skatten i Sverige være at sammenligne med at indbetale et beløb svarende til de 15% ekstra på din pensionsopsparing. Altså færre penge i hånden, men flere på din pensionsopsparing. Det kunne være interessant at blive fritaget for at indbetale skatten i Danmark hvis du kunne fratrække Kapital Avdrag i Sverige (Svenske renter etc.) - men som skrevet tidligere i tråden er det ikke muligt.(jeg har ikke dobbelttjekket denne oplysning) Desuden er der en forskel i metoden for beregningen af kapitalafkastet. Hvor man i DK betaler 15% af det virkelige afkast, betaler man i Sverige: Det vil sige at såfremt du gerne vil indbetale de ekstra penge på pensionsopsparingen og du har et afkast som ligger over den gennemsnitlige svenske statslåneränte (2009: 3,1%) kan der måske være en idé i at udnytte dette?
-
Nu har jeg læst tråden her igennem med stor interesse, jeg har set lidt på de forskellige regler og afgørelser på området. Her er min vurdering af hvordan vi skal tolke reglerne. Når vi taler afkastsskat på pensionsopsparingen er dette et beløb som betales år for år. Normalt i Danmark bliver denne indbetaling tilbageholdt og indbetalt direkte af afkastet og foretaget af pensions selskabet år for år. Derfor er det uvæsentligt i denne sammenhæng hvorvidt man bor i Sverige under udbetalingen af pensionen eller ej. Det er optjeningsperioden som er interessant her. Hvis jeg læser denne afgørelse hos skatteverket, vurderer jeg det usandsynligt at du ikke vil blive beskattet i Sverige, såfremt du bliver fritaget for afkastskat i Danmark. http://www.skatteverket.se/rattsinformation/stallningstaganden/2009/stallningstaganden2009/13194209809111.5.58d555751259e4d661680006847.html Jeg tror den eneste årsag til at vi ikke tidligere har været ramt af denne skat i Sverige er at skatteprocenten, som skrevet tidligere i tråden, er den samme i både Danmark og Sverige. Lag (1990:661) avkastningsskatt på pensionsmedel - Se §9 for %-satsen / §10a for retten til at fratrække Dansk Betalt skat Se også skattelovgivningen på området: Inkomstsattelag (1999:1229) - Se bla. stk. 58 §18a som giver dig lov til at aftale med Pensionsselskabet at de afholder skatten direkte. Det er yderst underligt at man på den måde lader den enkelte vælge hvor man helst vil betale skat, men sådan ser det ud til at være. Er der eventuelt en jura kyndig som vil læse ovenstående links igennem og se om de kommer til samme konklusion?