Jump to content

Fagerborn

Members
  • Antal indlæg

    618
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

About Fagerborn

  • Rang
    Advanced Member
  • Fødselsdag 01-01-1970

core_pfieldgroups_99

  • Location
    "Øresund Nord" (Frederikshavn)

Seneste besøgende på profilen

Blokken med seneste besøgende er deaktiveret, og bliver ikke vist til andre

  1. ps. jeg tror egentlig ikke, at der er et overskud af boliger i Danmark. Der er selvfølgelig bygget rigtig meget nyt de seneste år. Men alting plejer at finde sin køber, når bare prisen er rigtig.
  2. Der er nok flere faktorer, der spiller ind. Skats vurderinger er med til at få folk til at tro, at deres bolig mange gange er mere værd, end folk er parat til at give. Når mægleren så underbygger Skats vurdering og klasker yderligere 100-200.000 kr. oveni udbudsprisen, så skubber folk deres udbudte bolig yderligere højt op på glasbjerget. De fleste opfatter det som et nederlag, når de er "nødt til" at slå af prisen, men det viser egentlig blot at markedet fungerer. Så er der det med de svenske budrunder. Det føles uvant og kræmmeragtigt første gang, man giver sig ud i det, men når man så skal købe og sælge igen begynder man at se fordelene. Det giver en hel kontant, krystalklar og usentimental prissætning af boligen i forhold til lignende objekter på markedet. Det er selvfølgelig ikke lige så ukompliceret som prissætter de ganske få steder og til specialobjekter, hvor der er meget få købere, men steder som Skagen og Dragør, og sikkert også Haslev, burde markedet selv kunne regulere prisen, hvis bare budkotymen sad i blodet hos folk.
  3. ligefrem daytrader gør man måske ikke, men når man er rimelig sikker på at kunne sælge sin bolig hurtigt fordi markedet tilpasser sig, både som køber og sælger, så er ihvertfald min personlige erfaring (efter 18 år og 5 bolighandler i Sverige), at det ikke er lige så "stor" en ting i folks liv at købe bolig som det er i Danmark. at der er færre prikker med boliger til salg i Limhamn betyder ikke, at der i løbet af et år sælges færre boliger i Limhamn. måske har mæglersalærernes andel af prisen også noget med tilbøjeligheden at skifte bolig oftere og smidigere i Sverige?
  4. De har åbenbart sendt en overvejelse til dig 11. maj, hvor de overvejer at bortse fra din indsendte selvangivelse. Nu har de så kløet sig lidt i nakken, og har bestemt sig for at trække sine overvejelser tilbage. En selvangivelse kan genoptages til vurdering indenfor 5 år. Derefter kan de ikke komme efter dig. Hvis de lukker en sag vil jeg umiddelbart tro, at risikoen for at de kunne finde på at spilde tid på den igen er uendeligt lille.
  5. http://www.chemdry.dk/index.php?id=77,0,0,1,0,0 Stain Extinguisher
  6. Der står på flasken at den er "Safe & Non-toxic". Den lugter ikke af noget. Princippet er, at kulsyre ved varmepåvirken stiger opad og trækker de løse bestandsdele i stoffet, hvadenten det er pletmolekyler, vaskemiddelsrestmolekyler eller støvmolekyler, med sig. Interessant det de skriver i dine råd om opkast. "Fjernes med 1 del salmiakspiritus til 6-7 dele vand. Evt. lugt fjernes med en luftfjernende middel, eks. Rodalon eller Cermidin." Der er ingen stillingtagen til, hvad man så gør ved den skjold, der bliver, efter at have påført sofaen al den væske. En sofa kan nemlig ikke umiddelbart smides i vaskemaskinen.
  7. vanish er simpelthen det værste humbug, der nogensinde er fremstillet. i mandags brugte jeg det sidste, jeg havde, på at prøve på at fjerne kattebræk fra en gammel skånsk stilsofa (bonderokokko), som jeg lige har ofret 4.000 kr. på at få ombetrukket ... vanish har ikke virket på nogen som helst svære pletter, jeg har behandlet. nu er bøtten tom, og der bliver ikke købt en ny. tirsdag morgen ringede jeg så til ChemDry. de kom med en kulsyrespray som de sprøjtede ned i pletten og vanishelendigheden, der desuden havde dannet et fælt skjold omkring sig. når man varmer op omkring kulsyren får det både pletter, vanish og de uhensigtsmæssige skjolder til at trække op i dampmaskinen. (man kan varme op med hårtørrer og bruge støvsuger, hvis man ikke lige har en damprenser ved hånden.) det var simpelthen :surprise: at kigge på. sofaen er så god som ny. og jeg har købt en kulsyrespray til fremtidig brug. det kan købes i tæppeland og garant.
  8. Fagerborn

    Galltvål

    Tak! Ved du hvor man køber galdesæbe? (I Danmark) - hvis de har det i almindelige butikker?
  9. Fagerborn

    Galltvål

    Hvad kan dette produkt hedde på dansk (eller engelsk): http://www.galltval.com/ Det er åbenbart supereffektivt til pletfjerning. Min kat har brækket sig i stofsofaen.
  10. Post 4, det jeg mener er, at når jeg har betalt svensk kapitalindkomstskat (30%) af de investeringsforeninger, kan jeg så risikere, at dansk skat ikke nøjes med at betragte aktier og foreninger under én hat, som Sverige gør, men at de kræver yderligere skat helt op til dansk (kapital-)indkomstskatteniveau? (med fradrag for det man har betalt i Sverige)? Tre af de foreninger, jeg sætter penge, har kun aktier, mens en kun har rentepapirer. Der er ingen af foreningerne, der blander.
  11. vil det så sige at jeg kan forvente, efter at Sverige har trukket sin skat, at jeg skal betale op til indkomstskat i Danmark af de foreninger, jeg lige har meldt mig til i Sverige, og som ikke decideret opgiver, at de adskiller renter og aktier?
  12. Nils @ Glistrup Hvorom alt er; Det giver da en gevaldig træghed i det danske aktiesystem, at skatten på aktier er så høj netop for de mennesker, der har råd til at købe og handle med aktier. Hvor er de Konservative henne når man har brug for dem ??? Jeg skal ikke ud i noget skatteudskydelse, ejendomsspekulation eller skibsanparter. Pludselig en dag sidder man overfor en rockerborg med en værdiløs ejendom, en masse regninger og uden mulighed for at leve livet. Nå, i mellemtiden har jeg smidt 48.000 i fire investeringsforeninger i svensk Nordnet, guld, bioteknik, teknologi og amerikanske obligationer, og så må vi se, hvordan det går med skatten. Jeg støtter mig til den her: http://www.nordisketax.net/main.asp?url=files/sve/dan/034.asp&c=sve&l=dan&s=1&m=
  13. Carspar, som jeg læser din post nr. 13 er / har du på din danske skatteseddel været befriet for at betale til sociale sikringsordninger i Danmark (?) (Det var jeg nemlig, den meget korte overgang, jeg havde lidt timer i et selskab i Lyngby, mens jeg boede i Helsingborg.) Det er i så fald derfor, der opstår en kløft i forskellige fortolkninger mellem os her på forum. Der kan jo også være forskellige måder at spare op til pension på, måske baseret på, at du begyndte som grænsegænger før de ordninger, vi kender i dag, var trådt i kraft (?) Eller måske fordi du har blandet dine svenske halve timer med fuldtidsarbejde i Danmark (?) Jeg gætter bare ...
  14. Her kom så et dugfrisk svar fra Sikringsstyrelsen: Jeg citerer, uden redigering: "Vedrørende din mail af 18.02.2009, kan jeg oplyse, at hvis du har bopæl i Sverige og arbejder i Danmark optjener du pension i Danmark. I begge lande gælder det at arbejdstider går forud for bopælstider. Det vil sige hvis du f.eks. arbejder i Danmark og der indbetales ATP af din løn så optjener du ret til dansk pension. Hvis du stopper med at arbejde og går hjemme, så starter din optjening i Sverige som bopælstider. Når du når pensionsalderen vil man få en brøk pension fra begge land. Med venlig hilsen Berit Nielsen"
  15. Ej Nils, nu så jeg at du havde svaret, og så blev jeg glad og tænkte, "han ved nok noget om det her", og så kommer der sådan et sørgeligt svar. Jaja, hvil i fred Glistrup Hvordan nedbringer man så sin indkomst så man får 0 i skat ?
×
×
  • Tilføj...